Kochani,
Dziś przepis na ciasto, które ładnie wygląda, dobrze smakuje, a robi się je tylko chwilkę. Kto z nas nie lubi takich przepisów?
Ubij 3 żółtka z połową szklanki cukru na puszystą piankę. Dodaj 3/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, łyżeczkę proszku do pieczenia. Zmiksuj.
Dodaj 3 ubite na sztywno białka ze szczyptą soli, wymieszaj delikatnie łyżką. Na dużej prostokątnej blasze z piekarnika rozłóż papier do pieczenia. Rozsmaruj na nim masę.
Piecz około 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Gorące zwiń w rulon.
Osobno ubij 330 ml śmietany 30% z łyżeczką cukru. Wystudzone ciasto przełóż śmietaną. Posmaruj nią też wierzch ciasta. Widelcem zrób wzorki. Posyp odrobiną gorzkiego kakao.
Smacznego